Lördagen

Publicerat: 2010-07-31 17:40:03


Fortfarande ingen action  på magen så vi packade in bb-väskan i bilen (om-utifall-att) och drog till Göteborg en sväng igen för att inhandla gods bland annat till vår köksrenovering.
Det blev tredje dagen på raken pga att allt inte funnits inne, så nu är jag gräsligt trött på IKEA:s korv och att springa runt på hårda betonggolv på olika byggvaruhus. Vi har hur som helst bestämt oss för att det får räcka med en köksrenovering light för vår del. Måla köksluckor och byta handtagen, byta bänkskiva samt kakla om. Även spishäll, ugn och diskho ska bytas ut.
Känns skönt att ha alla prylar hemma så man kan sätta igång lite lätt om nu bebisen har bestämt sig för att stanna i magen, något måste man ju sysselsätta sig med i väntan...
Tror jag har fått blåmärken över hela magen pga allt jag har gått emot, ömmar gör det iaf. Inte riktigt van vid räckvidden  på magen än...vet inte hur många gånger magen tex sprungit in i backspeglarna på bilen när vi lastat grejer på taket.
Sedan vi kom hem har vi hunnit riva ner allt gammalt kakel så en liten bit på vägen har vi allt kommit=)

Nu ska jag dra med mig gubben ut på en cykeltur och sedan blir det grill och häng i soffan.

Beautiful blogger

Publicerat: 2010-07-31 08:32:11





Jag har fått min första blogg-award...tusen tack vackra Helena:) Men förutom äran följer med denna även vissa förpliktelser, man ska:

- Kopiera in award-bilden i sin blogg för att visa att man fått den
- Tacka och länka till den som nominerade en
- Nominera sju andra bloggare och länka till dem
- Berätta sju intressanta saker om sig själv


7 saker om mig:

*
Jag älskar godis och äter det varje dag...sockerberoende!
* Ogillar starkt att tala inför grupp, även då små grupper
* Varit elitcyklist och cyklade då över 2000 mil om året
* Tycker inte om att prata i telefon
* Dricker väldigt sällan alkohol - tycker inte om smaken
* Aldrig tagit ett bloss och skulle aldrig vara tillsammans med en rökare, inte ens om personen feströker
* Har aldrig bakat bullar...men lovar att lära mig det nu när jag ska bli mamma:)


Mina 7 nominerade är:

Lindisplace

Helen M

Malins mirakel

Gotteochvi

Avaritia

Sofia bakar

Jennieleee


Till krabban!

Publicerat: 2010-07-30 12:10:54
Nu är du 5 dagar sen...så du kan komma ut nuu!
Du är faktiskt tillräckligt stor och hullet sitter nog där det ska, iaf om du brås på dina föräldrar. Så det skulle inte skada om du slutade trycka på mina revben, lämnade magen bakom dig och tittade ut i den stora vida världen istället. Vi väntar på dig.

Over and out!

And off we go...

Publicerat: 2010-07-29 10:18:03


Ursäkta den suddiga bilden...(samt furudörren i bakgrunden) :)

Ute på vift

Publicerat: 2010-07-29 09:32:34
Nädu krabban...idag tänker jag inte gå här hemma och vänta på dig. Har det inte passat sig att dyka upp tidigare så behöver du inte komma idag heller...vi tänker dra till Göteborg och kolla in kommande inköp till köksrenoveringen. Ikväll är det cykeltävling i centrala Borås och dit hade jag också tänkt mig att åka...såvida inte regnet öser ner förstås. Men imorn krabban...då är du välkommen igen=)

Leverans från storken

Publicerat: 2010-07-29 07:00:26
Ännu ett litet liv har kommit till jorden...stort Grattis Linda till er lilla Pixie! :-)
www.flingan4.blogg.se


Där satt den!

Publicerat: 2010-07-29 06:41:04
Hohoho...ibland lönar det sig att vara vaken i ottan. HM  har alltid påfyllning av sina varor tidigt på morgonen och idag lyckades jag roffa åt mig badrumsmattan i svart som jag varit ute efter ett tag.


Klickade även hem dessa badrumsattiraljer...svart, vitt och ljusrosa får bli färgtemat i badrummet.

Tvålpumpen och tandborstmuggen har jag sedan tidigare...kommer passa bra in i vårt "nya" badrum:-)

Att slå två flugor i en smäll...

Publicerat: 2010-07-28 17:24:26


Tänkte jag skulle försöka mig på att slå två flugor i en smäll idag...
Så jag greppade spaden och tog tag i att gräva ut för att sedan kunna bredda garageinfarten, svetten lackade och en och annan stenbumling dök upp för att bråka med mig men annars gick det ganska smärtfritt. Fortsättning på grävandet följer dock imorgon. Såvida inget annat inträffar på vägen...

Den första flugan
jag tänkte slå var hur som helst: Att få något vettigt gjort och på så sätt även slippa ifrån den otroligt trista sysslan att vara steghållare åt Martin, som fortfarande håller på med sina takfotsbrädor...Där går det inte fort fram vill jag säga.
Den andra flugan jag tänkte slå var: Att med lite tung fysisk aktivitet sätta igång allt så att krabban kommer ut fortare än fortast.

I skrivande stund verkar det dock som att jag bara lyckades med den första flugan...

Tisdagen

Publicerat: 2010-07-27 22:11:44


Efter att ha somnat om vid sjusnåret igen så blev jag väckt vid halv tio med frukost på sängen...inte var dag det händer kan jag säga. Har nog faktiskt aldrig hänt förut när jag tänker efter... Men mums vad gott det var, jag som alltid är vrålhungrig när jag vaknar dessutom=)

Åkte in till stan en sväng på förmiddagen och kollade på ytterdörrar, golv och lite annat smått och gott som ska införskaffas till huset framöver. Blev även storhandling på Ica Maxi, drygt 1200 riksdaler som gick upp i rök där...galet! I kassarna fick vi med oss något som jag glömt vad det heter...men man plockar blåbär i den iaf=) Så det får det nog bli i morgen...en tur ut i blåbärsskogen, om vädret och magen tillåter vill säga.
Vinbärsplockning har det också blivit lite av under dagens lopp, varvat med förtroendeuppdraget att hålla stegen när sambon klättrat längs väggarna för diverse sysslor på högre höjder.

Dagens höjdpunkt
var nu ikväll då vi gav oss ut på cyklarna och trampade cirkus 2,5 mil på härliga vägar och under klarblå himmel...så underbart skönt och som bomull för själen.
Men hur mycket jag än håller igång och tar i så verkar det iaf inte ha någon inverkan på den lilla krabban i magen...det bökas runt hej vilt där inne, men ut vill h*n då tydligen inte.

Vaken

Publicerat: 2010-07-27 05:26:48

Vaknade vid 04.30 av att jag var tvungen att ännu en gång stiga upp för ett toalettbesök, efter det verkar det (som så många gånger förr) nu vara stört omöjligt att somna om igen. Vid dessa tillfällen brukar datorn få göra mig sällskap ett par timmar...sedan brukar det lösa sig och jag får sova någon timma till:)

Ramlade in på Jotex hemsida och till min förvåning hade de en hel del godbitar till hemmet, här kommer ett litet axplock. Kanske får det bli en liten beställning innan John Blund kommer och besöker mig igen:-)


Tic tac...

Publicerat: 2010-07-26 12:58:54


Tiden rör sig så sakterliga framåt och vi är nu 1 dag efter beräknad födsel...utan att krabban har tittat ut. Det känns som att precis ALLA som skulle haft efter oss redan har fått. Senast ut var kusinen som fick i morse, skulle haft en vecka efter oss. Jaja...det är väl bara att vänta...och vänta...och vänta. Känns som en evighet även om jag hittills bara gått över en futtig liten dag.

Rastlösheten gjorde i alla fall att jag satte upp de där gardinerna trots allt. Har även satt nytt tyg och sytt några kuddar till vår gamla kökssoffa.

Riktigt gott väder ute idag iaf...sol o moln om vartannat och runt 20 grader. Passar mig perfekt just nu. Ska nog knata ut i trädgården och se om jag kan hitta på något lagom roligt att sysselsätta mig med en stund...

Blomster

Publicerat: 2010-07-24 21:16:29


Sprang på dessa hyfsat verklighetstrogna tulpaner på Rusta när jag var där för att köpa några tavellister tidigare i veckan. Det är förstås inte alls samma sak som att ha färska tulpaner hemma...men i alla fall ett bra alternativ. Jag lyckas dessutom aldrig få mina tulpaner att överleva mer än max ett par dagar så det fick bli ett knippe av dessa...och 5 kr/st är de absolut värda tycker jag:-)

Long live the King

Publicerat: 2010-07-24 17:29:25


Fabian Cancellara...den mannen har ett djävulskt tryck på pedalerna. Han är Grym!


Snopet

Publicerat: 2010-07-24 13:41:11

Sambon kom häromdagen med ett önskemål om en badrumsmatta till vårt lilla badrum. "Ditt ord är min lag svarade jag, klart du ska ha en badrumsmatta att ställa fossingarna på"... Lite shopping piggar alltid upp tänkte jag innerst inne, så kan jag passa på att klicka hem något annat också då mattan endast går lös på 49,50 riksdaler:)
Jag hade denna matta i tankarna, fast då i svart. Gick just in på HM:s hemsida för ett litet klick eller två, men tji fick jag för endast rosa och lila finns kvar. Jaja...jag ger mig inte så lätt på den så jag kommer allt att hålla korpgluggarna öppna efter den svarta versionen.

Systuga

Publicerat: 2010-07-24 13:03:49


En dag kvar till BF idag. Försöker sysselsätta mig så gott det går för att få tiden att gå och jag har nog egentligen lyckats rätt bra hittills för dagarna går fort och imorgon är vi alltså framme vid dagen D. Nu tror jag iofs inte att något kommer att hända imorgon...känslan är att jag får vänta ett tag till:( 
Jag känner hela tiden någon slags rastlöshet i kroppen samtidigt som jag inte känner mig särskilt motiverad att sätta igång med något större projekt. Idag har iaf symaskinen åkt fram och jag har knåpat ihop nya hissgardiner till köket. Men de kommer få ligga till sig ett tag i linneskåpet för de nuvarande köksgardinerna har inte många veckor på nacken de heller, så jag ska ge dem några veckor till.

Funderar på att ge mig ut på cykeln en sväng idag igen, får se om det är uppehåll framåt eftermiddagen. Men tydligen kan ju det där med barnafödandet gå med raketfart när värkarna väl sätter igång, iaf om jag brås på mor min. Storasyrran tog bara fem timmar på sig innan hon var ute och storebrorsan var ute (med tassarna före) på en halvtimma!! Lillsyrran satte de igång två veckor i förtid för att inte riskera att hon skulle födas i farstun. Själv verkar jag ha tagit något längre tid på mig att titta ut.  Hmm...kanske bäst att hålla sig i närheten av hemmet trots allt och inte dra iväg flera mil på cykeln. Får dock min dos av cykel idag ändå, tänker återigen bänka mig framför Tour de France på TV:n...tempolopp står på programmet, kul kul=)

Fredag

Publicerat: 2010-07-23 09:59:07


Är just hemkommen från ännu ett besök hos barnmorskan. Jag har nu 2 dagar till BF och hoppas innerligt att jag slipper det inbokade barnmorskebesöket nästa fredag igen...är inte alls sugen på att gå över tiden. Annat var det för ett par veckor sedan, då var jag pigg som en mört och kände att jag gärna kunde vara gravid ett par månader till;)

Besöket gick iaf bra, alla värden såg finfina ut.
SF-mått: 36
Blodtryck: 110/70
Hjärtljud: 128
Järnvärde: 130
Blodsocker: 3,8
Vikten fortsätter att vandra uppåt och jag ligger nu på +13 kg...har alltså lagt på mig 2 kg de senaste två veckorna:/

Nu ska vi dra in till stan en sväng för att fixa några ärenden och sedan får vi se vart resten av dagen bär hän. Troligtvis kommer jag bänka mig framför TV:n några timmar och kolla på Tour de France...känns som en bra dag för det idag.

Dagens målaroutfit

Publicerat: 2010-07-21 14:07:33


Japp...det är i denna outfit jag spenderat dagen so far. Bara målarpenseln och färgburken som fattas på bilden. Nu ska jag dock snabbt svida om till bikini och bege mig ner till sjön för lite solande och badande=)

Ha en fin dag gott folk!


Hemma hos...

Publicerat: 2010-07-21 14:01:55


Det är då här vi spenderar våra kvällar i TV-soffan. Mest bara lite detaljer som kvarstår nu innan det är klart. Panelen (som satt på väggarna då vi flyttade in för knappt två månader sedan) vet vi dock inte riktigt vad vi ska göra med. Jag älskar liggande panel eller råspont...men inte på alla fyra väggar och inte med dessa mörka springor mellan varje bräda. Det funkar absolut som det är nu men inom ett par år fixar vi nog någon annan lösning på väggarna.
Det bästa med rummet är nog nästan dörrarna som leder rakt ut på vårt stora altandäck...underbart att ha dem öppna nu under varma sommarkvällar och de ger ett härligt ljusinsläpp. Däremot fick jag inte med dem på bild ser jag nu och det tar en evighet att ladda upp bilder idag så det får nog vara till en annan gång.

Tisdag

Publicerat: 2010-07-20 10:18:57


5 dagar kvar och fortfarande inga tecken på att krabban vill komma ut. Däremot bökades det runt utan dess like i magen igårkväll...helt galet att det ligger en "fullvuxen" bebis där inne och buffar.

Såå...vad händer idag då!? Jo jag ska svida om till målarstass och gå ut och greppa penseln för att måla entrétrappen som jag skrapade färg ifrån häromdagen. Perfekt väder för det idag, varken för regnigt eller för soligt. En cykeltur framåt eftermiddagen vore också fint...det håller tröttheten borta.
Skaffade mig några tavellister igår där jag ska ha ramar med lite "gamla" vykort och liknande, blir kanske även en tur ut på stan för att leta material till det...om det orkas med förstås.

v.40

Publicerat: 2010-07-19 09:47:47


Så har vi då gått in i vecka 40 och den lilla krabban i magen beräknas komma om 6 dagar...(men du är fruktansvärt välkommen ut tidigare än så!) Har lagt på mig ytterligare ett kilo sedan förra veckan så jag ligger nu på drygt 12 kilo upp vilket jag är nöjd med, men det får gärna stanna där nu=)
Igår var jag pigg och fick lite uträttat, idag verkar jag dock vara tillbaks i den extrema tröttheten igen*gäsp*...men dagen har ju bara börjat så vi får se om vi kan styra upp den till något bättre.

PLUTTEN KOM UT NU!!

Där havren växer

Publicerat: 2010-07-18 12:12:12


Lurade med mig sambon ut på en cykeltur igårkväll. Eller lurade och lurade... Jag var trött och allmänt kinkig igår och han vet att jag blir på gott humör av att cykla...så det var väl egentligen mer ett taktiskt drag från hans sida skulle jag tro.
Vi ska cykla dit där havren växer sa jag...och så fick det bli. Kom dock på att det nog inte var havre utan snarare råg jag hade syftat på, men fram kom vi iaf. Numera hänger det ett knippe fin råg på tork vid hyllan i köket och jag fick addera ytterligare 3 mil till veckans summa på cykeln. Hamnar på runt 12 mil även denna vecka...gott! =)

Just nu...

Publicerat: 2010-07-18 11:03:30


..tar jag mig en liten äppelpaus. Jag drog nitlotten i dagens att-göra-lista och fick uppgiften att skrapa färg från entrétrappen, så det är det jag spenderar min förmiddag med. Måttligt roligt tycker jag nog, men någon måste ju göra´t. Nåväl...på köpet får jag iaf en tjusig solbränna på ryggen. Något som inte är helt lätt att skaffa sig som höggravid...annat än i stående läge som idag då.

Jaha...äpplet är uppätet så det är väl bara att ge sig ut och hugga tag i skrapan igen.

När kylan biter i

Publicerat: 2010-07-18 08:01:35




Ännu är det långt kvar...men någon av dessa kan jag definitivt tänka mig framåt hösten/vintern när kylan kommer krypande. Alla finns att hitta hos La Redoute.

Solen lyser med sin frånvaro...

Publicerat: 2010-07-17 11:17:45
...och jag njuter! Regn, regn och åter regn...det var längesedan jag njöt så pass mycket av att himlen är helgrå och regnet öser ner utanför fönstren. Underbart att kunna andas riktigt frisk och klar luft igen. Tror jag ska åka och skaffa mig en ny svabb och passa på att göra golven skinande rena. Ska även se om jag kan hitta några tavellister här i stan...saknar att ha nära tillgång till ett Ikea-varuhus, och då inte bara på grund av glassen:)


Idag vore dessutom en bra dag för storken att komma till oss tycker jag=) Men än så länge inga tecken på att så vore fallet, plutten verkar trivas rätt så bra där h*n är nu...iaf för ett litet tag till.

Fredagen

Publicerat: 2010-07-16 23:06:57


Dagen började med ännu ett besök hos barnmorskan. Värdena såg fortfarande bra ut med blodtryck på 110/60. Pluttens hjärtljud låg denna gång på fina 130 och sf-måttet var även det som det ska...så det är bara att tuffa på och vänta på att plutten behagar titta ut.

Vi tog en spontantripp till Alingsås efter det och strosade runt lite bland butiker och cafeer...en himla gemytlig liten stad med fina gamla träkåkar och go stämning. Som vanligt missade jag att fota när jag var iväg, måste försöka skärpa mig på den fronten.
Tog en mjukglass på stortorget...smakade gott i värmen, men jag kom rätt snabbt fram till att inget slår faktiskt Ikeas mjukglass:)
När vi kom hem gav vi oss ut på en cykeltur, på varsitt håll eftersom jag inte håller riktigt samma tempo längre. Blir alltid lika glad och förvånad över hur bra det ändå går att cykelträna...trots plutten i magen som snart är redo att möta världen:)

Ljuvligt

Publicerat: 2010-07-16 22:49:53


Plockat in nya ljuvligt doftande blommor...känns riktigt lyxigt att äntligen ha egen trädgård efter att ha bott i lägenhet sedan flytten hemifrån för många många år sedan=)

Onsdagen

Publicerat: 2010-07-14 22:26:20

Dagens jag. Försök att bortse från de hemska furudörrarna i bakgrunden...det är meningen att de vid tillfällle ska målas vita, men det får bli något att roa sig med framåt höstkanten.



Idag har jag agerat hantlangare åt sambon och hans bror som är här och hjälper oss sätta upp nya takfotsbrädor på huset. Vita och fina istället för de gamla svarta, även vindskivorna ska vitmålas...kommer bli ett bra lyft för fasaden:) Är otroligt tacksam för hjälpen vi får eftersom jag själv inte kan hjälpa till särskilt mycket nu, det är trots allt några meter upp i luften som de ska skruvas upp.
Jag tog en paus från hantlangandet ikväll och gav mig ut på en cykeltur ner mot sjön Tolken, två mil fick jag ihop...njöt i fulla drag av både frisk luft och härliga vyer.
Nu sitter jag här mätt och belåten efter lite grillmat. Rabarberpaj med vaniljsås slängde vi ihop till efterrätt...satt mycket fint det:)



Fynd

Publicerat: 2010-07-13 19:22:45

Fyndade denna klänning/tunika på HM:s rea idag...30 pix fick jag punga upp för den, som hittat=)

Tisdagen i korthet

Publicerat: 2010-07-13 19:11:02


Tackar gudarna för att tempen håller sig under 25 idag...luften går äntligen att andas igen och jag slipper gå runt och svettas konstant=) Den extrema tröttheten verkar dock ha kommit för att stanna.

Följde med sambon in till stan för att uträtta lite ärenden på förmiddagen. Men jag var nog inte mycket till sällskap för jag satt mest i bilen, som i något slags koma...totalt slut i både kropp o knopp.
Har iaf förmått mig att skruva upp två små söta lampetter som jag fyndade på loppis häromdagen...passade perfekt över vår gamla skänk som står i ett hörn av hallen=) Måste bara fixa så att jag kan få undan sladdarna som hänger rakt över väggen också, ser inte så roligt ut som det är nu.
Sprang även på en buske (som jag tyvär inte vet namnet på, måste jobba lite på att förbättra mina inte så gröna fingrar) ute i trädgården idag som jag tydligen lyckats undgå tidigare på något sätt, full av vita blommor som doftar alldeles ljuvligt. Plockade in två kvistar som också de får pryda skänken i hallen...så härligt att bara kunna gå ut i trädgården och plocka in färska blommor när andan faller på=)

Nu hägrar en förhoppningsvis uppiggande dusch och sedan vågrätt läge i TV-soffan...ha en go kväll!

v 39

Publicerat: 2010-07-12 11:10:52


Så har man då gått in i vecka 39...13 dagar till beräknad födsel och fortfarande inga krämpor eller svullna fötter. Magen växer och frodas för var dag som går men känns fortfarande inte särskilt tung, möjligtvis något i vägen ibland. Den tropiska värmen däremot uppskattas INTE just nu...den känns mest bara jobbig och väldigt kvalmig.


Överhettad

Publicerat: 2010-07-11 15:14:02
Det tar emot att klaga på värmen...men jag gör det nu ändå. Herrejösses så varmt det är, vet knappt vart jag ska ta vägen för jag flyter snart bort och inte har jag ork till något heller. Ska det vara såhär att vara höggravid mitt under högsommaren så hoppas jag att plutten i magen väljer att komma ut till oss väldigt väldigt snart.

Igår åkte vi till Jönköping och gick lite på stan, alltid skönt att komma hem en sväng. Saknar omgivningarna i Vätterbygden...så vackert.
Delade på något som måste vara världens bästa och troligtvis också största kebabsallad, från pizzeria Prima=) Strosade runt i lite affärer och gick en sväng ner på piren, värmen gjorde dock att vi inte blev särskilt långvariga. Satte oss istället i en luftkonditionerad och underbart sval bil och styrde kosan mot Hjo för ett litet besök hos bror, svägerska och sötaste Zimon och Izabella...mycket trevligt att träffa dem igen=) Fick även avnjuta lite nybakta tekakor med smör och ost...mumma säger jag. Borde ta mig i kragen och baka eget bröd någon gång ibland för det är ju så nedrans gott med nybakt!

Kameran blev tyvär kvar hemma så inga bilder har jag från dagen:(


Mätt

Publicerat: 2010-07-09 22:46:40


Flintastek, kyckling, haloumi, majs, vitlöksbröd och sallad...lite bränt men mycket gott.
Nu är det godis, film och mys i soffan som gäller.

Over and out!

Att förena nytta med nöje

Publicerat: 2010-07-09 17:01:32


Lovade för ett tag sedan min mor att sy en gardin till sommarstugan. Idag gjorde jag slag i saken...passade även på att förena nytta med nöje. Som höggravid kan det vara svårt att sola ryggen men lösningen på det blev att ta ut symaskin och strykbräda på altanen=)...Underbart skönt var det, med strålande sol och varma vindar.

Har även hunnit med fredagsstädning och ett par mil på cykeln idag. Nu väntar en svalkande dusch och sedan en sväng in till stan. Ikväll står det enligt min alldeles egna kock grillat på menyn...gott gott=)

I väntans tider...

Publicerat: 2010-07-09 11:39:38
En utav bebis tre sängar...bara att välja och vraka vilken som känns skönast:)

Bebisrummet står klart och väntar på att plutten ska komma till oss=) 

Jag har boat och förberett under våren för att det mesta skulle vara klart när vi flyttade in i huset i Juni. Har bla målat, tapetserat och satt tyg på hyllorna som kommer tjäna som garderob för bebis. Har även sytt gardiner, sängkläder, sängkläder till nallen, flaggspel och lite annat smått och gott.
Två sängar finns att välja på, en spjälsäng som vi fått från min käre bror och en söt liten växasäng som jag fått i present av lillasyster. Första tiden kommer dock bebis sova i vårt sovrum, antingen i sängen mellan oss eller i den lilla furuvaggan. 
Valde att färgsätta mestadels med blått då vi inte vet om det blir ett litet gossebarn eller ett flickebarn. Blir det en tös så adderar vi några extra rosa detaljer, lite för sakens skull...även om jag själv fullkomligt älskade blått som barn=)



Sötsugen

Publicerat: 2010-07-08 19:50:50


Blev i vanlig ordning sötsugen efter maten så jag slängde ihop en variant av kladdkaka. Receptet hittade jag för ett tag sedan hos www.gotteochvi.blogg.se
Kakan är väldigt väldigt söt så vill man så kan man ha i lite mindre socker.

Kakan
200 gram smör
4 st ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyren
200 gram kokos
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1½ dl grädde
75 gram smör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret och vispa sedan ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Rör om. Därefter häller du i det smälta smöret samt vetemjölet och blandar till en slät smet.

Bred ut i långpanna (klä med bakplåtspapper, alt smöra o bröa) och grädda kakan ca 15 minuter i ugnen.

Smält smöret till glasyren och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Låt sjuda på medelvärme ca 5 minuter.

När kakan är klar och ute ur ugnen, bred på glasyren och grädda kakan ytterligare 10 minuter/tills glasyren fått en fin färg.

Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

Terror

Publicerat: 2010-07-08 12:32:17
Elva äckliga tvestjärtar ramlade ut i vårt sovrum när jag skulle vika tvätten som hängt ute på torkning. Igår blev jag terroriserad av en spindel då jag satt och solade på altanen och som lök på laxen fick jag plocka bort en stor fet fästing som antagligen suttit och gottat sig ett bra tag på min fot...VAD VILL DE MIG EGENTLIGEN!?

Uppe före tuppen...

Publicerat: 2010-07-08 05:38:14
Vaknade som vanligt när sambon gick till jobbet. Kissnödig som vanligt...och vrålhungrig som vanligt. Så nu har jag nyss fått i mig frukost nr 1. Smultronyoghurt och ett par chokladballerina=P

Cykeltur

Publicerat: 2010-07-07 10:35:32

Det

I eftermiddag ska jag ge mig ut för ännu ett par mil på cykeln jag trampat runt på senaste veckan...min nya hederliga damcykel. Underbart att fortfarande kunna cykla och få sin välbehövliga träningsdos...dessutom på en mjuk och go sadel:-) Men jag ska erkänna att jag redan saknar min älskade racer...trots hård sadel och en inte så gravidanpassad sittställning.
Älskar känslan av att susa fram längs vägarna av egen kraft, när allt flyter på och det känns som att kroppen inte har några begränsningar. Man fullkomligt "flyger" fram...det är ren och skär lycka för mig:-)


Mix and match

Publicerat: 2010-07-07 10:12:40


Plockade fram symaskinen igår igen. Denna gången blev det några kuddar till våra soffor. Hade lite randigt tyg hemma som faktiskt gick väldigt bra till sofftyget...både i nyans och för att bryta av det blommiga lite.

Växer så det knakar...

Publicerat: 2010-07-07 10:00:57


Maggen växer så det knakar nu. Det som för några veckor sedan mest bara såg ut som en halvslapp ölkagge har på slutet växt till sig och blivit en riktig gravidmage istället...spänd och fin. Och det var väl på tiden, såhär 2,5 vecka innan BF=) 

Out of reach

Publicerat: 2010-07-07 05:32:09
Så var man då äntligen kontaktbar igen. Både vårt telenor-uppkopplade internet och min 3-mobil låg nere under stora delar av gårdagen. Var måttligt glad på 3 igår...hade inte varit roligt om bebisen bestämt sig för att titta ut samtidigt som jag inte kunde kontakta vare sig sambo eller bb. Men nu verkar allt hur som helst ha löst sig igen...skönt=)

Kakeldekor

Publicerat: 2010-07-05 14:30:40


Roar mig just nu med att klistra svart kakeldekor för att dölja de hemska ljusblå plattorna vi har i vårt badrum. En av de ljusblå plattorna är kvar på bilden men jag ska foga igen hålet innan jag kan göra den svart och fin. Lite småpilligt men ändå väldigt smidigt och med oväntat bra resultat:)
Vi har bestämt oss för att göra en budgetrenovering i vårt befintliga och väldigt lilla badrum...bla då med kakeldekor, lägga kakel på den ljusblå golvmattan och lite annat småfix. Till hösten/vintern ska vi istället göra ett helt nytt badrum på undervåningen, så vi kommer lägga krutet där istället.

V. 38

Publicerat: 2010-07-05 14:17:39


Idag gick vi in i vecka 38 och jag har fortfarande inte så mycket att klaga på:) Humöret har varit stabilt under hela graviditeten, till skillnad från hur det kan vara i vanliga fall...lider av PMS from hell och herregud vad skönt det varit att slippa det. Inga direkta krämpor men däremot börjar tröttheten bli lite mer påtaglig och kroppen lite stelare. Många säger att man boar och donar som bara den de sista veckorna, för mig är det nog tvärtom. Jag har boat som sjutton de senaste 8 månaderna men nu börjar däremot energin till det tunnas av något. Det känns verkligen att det börjar närma sig nu...att bebis kan komma när som helst. Samtidigt känns det som att det är flera månader bort...kanske för att jag hela tiden gått och väntat på alla krämpor och andra åkommor som man hör att andra drabbas av men som ännu inte dykt upp.

Äntligen

Publicerat: 2010-07-05 09:46:49


Delar av helgens shopping. Hittade äntligen kopparna jag letat efter...i en inredningsbutik i Lysekil av alla ställen, farligt dyra var de inte heller:) Tyvär var tillhörande assietter och tallrikar slut så jakten på dem går vidare...
Hittade också två söta små flaskor i samma butik som fick följa med hem.

Glassar på västkusten

Publicerat: 2010-07-03 17:59:28


Besöket hos barnmorskan igår gick bra. Värdena såg bra ut och jag har bara lagt på mig 11 kilo än så länge. Något som jag är väldigt förvånad över då jag i vanliga fall har rätt lätt för att både lägga på mig vikt och samla på mig vätska. Dessutom petar jag i mig en hel del sötsaker...mest varje dag faktiskt:)
Är just nu vid sambons stuga på Skaftö och har det gott ett par dagar. Idag tog vi båten över till Lysekil och strosade runt några timmar, mumsig mjukglass, en delad pizza, shopping och minigolf hann vi med. Riktigt avkopplande att vara ute på havet och det fläktar underbart gott i värmen för en höggravid som mig.
Nu väntar grillning, ska försöka lägga in fler bilder imorgon då vi kommit hem igen.

1/7

Publicerat: 2010-07-01 14:17:01
Dagen har hittils bestått utav tvätt och städning. Satte mig precis på altanen för att lapa lite sol men då dyker förstås dagens största moln upp och lägger sig framför solen...gaah.
I eftermiddag blir det cykelköp, en gammal hederlig damcykel blir det denna gången...fast i nytappning då.
Har kunnat träna på i stort sett som vanligt under hela graviditeten, det har blivit 15-20 mil i veckan på min älskade racercykel...det har funkat kanon vilket jag själv är väldigt förvånad (och glad) över. Men nu har hur som helst sambon sagt ifrån, ingen mer cykelträning för mig innan bebis är ute. Inte roligt alls att höra för en gammal avdankad elitcyklist med träningen i blodet och svårt att riktigt hålla sig ifrån cykelsadeln. Men ganska vettigt ändå för en vurpa vore nog inte så lyckat med bara drygt 3 veckor till beräkad födsel.
Ikväll ska jag iaf få ge mig ut en sväng på min nya damcykel...lite mer upprätt cykelställning och inte så hög hastighet, blev godkänt av sambon. Längtar=)

Morgondagen inleds med ett barnmorskebesök och därefter packar vi in oss i bilen för en helg på Västkusten där vi bara ska slappa och ha det gott. Ikea och hornbach kommer avverkas på hemvägen, färg och annat till huset ska inhandlas.

Magen v 36+4

Publicerat: 2010-07-01 09:21:23

Blocketfynd

Publicerat: 2010-07-01 08:55:14


Mitt senaste fynd på blocket är en liten vagga till bäbis i furu. Min tanke var att måla den i vitt men sambon tycker den ska vara som den är för att, som han säger "bryta av mot allt annat vitt". Jag har iaf bäddat med vita spetslakan och pimpat den lite med spetsrosetter vid knopparna. Här ska nog bäbis kunna sova gott, annars har h*n två andra sängar att välja på...plus platsen i sängen mellan oss då förstås:)

Hallen under omvandling

Publicerat: 2010-07-01 08:27:53


Igår spenderade jag delar av dagen med att tapetsera vår lilla hall och här är resultatet. Fasligt vilken tid det tar när man ska ta hänsyn till dörrar och andra små prång. Nu ska bara dörrar, dörrfoder, lampa och dörrmatta bytas ut också...men det får bli en annan gång.

Reashopping

Publicerat: 2010-07-01 07:34:07



Vaknade när klockan ringde och det var dags för M att bege sig mot jobbet, kunde självklart inte somna om så jag passade på att roa mig med lite reashopping. En pläd till TV-soffan samt två par shoprts som jag kan ha när jag skrotar runt ute i trädgården.